Raviolony s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raviolony s plody moře
Raviolony s plody moře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23654 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
100 g | Chřest bílý |
200 g | Cuketa |
200 g | Garnát obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
300 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 334,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chřest bílý, Cuketa, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Raviolony s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Připravíme náplň. Oloupeme ocásky garnátů a pokrájíme na kousky. Očistíme stonky chřestu a nahrubo pokrájíme. Cukety nasekáme. Propláchneme listy špenátu a nasekáme. Petrželku nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme na něm 2-3 minuty za častého míchání nasekané cukety, pokrájený chřest a nasekaný špenát. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme olej, rozehřejeme ho a 2 minuty na něm smažíme pokrájené ocásky garnátů a pokrájené ryby. Osolíme je a opepříme, přidáme směs předem připravené zeleniny, vše posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Připravíme ravioloni. Rozválíme těsto (z mouky a vajec) na tenký plát a vykrajujeme z něho kolečka o průměru asi 12 cm. Vidličkou rozšleháme vejce a polovinu koleček jím potřeme. Doprostřed rozdělíme připravenou náplň. Přikryjeme zbývajícími kolečky a prstem objedeme okraje, aby držela pohromadě. Vaříme je v páře 7-8 minut. |
4 | Mezitím připravíme omáčku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Do pánvičky nalijeme olej a nasekanou šalotku na něm osmažíme. Přidáme nakrájené ocásky garnátů, za častého míchání je krátce osmažíme. Přilijeme balzamický ocet, přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše 2 minuty při mírné teplotě vaříme. Nakonec hotovou omáčku posypeme nasekanou petrželkou a horké ravioloni s omáčkou podáváme. |