Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23657

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
50 g Kerblík
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mořský jazyk
80 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
50 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 535kJ
15% Sacharidy 55 g
43% Tuky 32 g
29% Sodík 586 mg
41% Bílkoviny 23 g

Noky s mořským jazykem postup přípravy receptu:

1

Připravíme noky. Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, osolíme a vaříme, dokud nejsou měkké. Omyjeme plátky z mořského jazyka a osušíme. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme, osušíme a nasekáme.

2

Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme plátky z mořského jazyka, po obou stranách osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a necháme prudce vyvařit. Rybí maso vyjmeme, jemně nasekáme a necháme vychladnout. Scedíme brambory, oloupeme a protlačíme sítem.

3

Na vál prosijeme mouku, doprostřed vložíme propasírované brambory a necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekané rybí maso a osolíme. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále tvoříme válečky o průměru 1,5 cm. Pokrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm a takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškeré těsto. Hotové noky klademe na vál. Nesmí se navzájem dotýkat.

4

Připravíme bylinkové máslo. Opereme petrželku, pažitku a kerblík. Jemně osušíme a nasekáme. V míse rozetřeme máslo pokojové teploty s aromatickými bylinkami. V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a noky dáme vařit. Když vyplavou na povrch, vyndáváme je a promícháme s bylinkovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept