Ravioli s garnáty a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s garnáty a hráškem
Ravioli s garnáty a hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23659 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
200 g | Garnát obecný |
300 g | Hrášek |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
20 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 225,7mg |
Draslík | 537,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hrášek, Rajčata, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli s garnáty a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme ravioli. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vajíčka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout. V osolené vodě vaříme hrášek, dokud nebude měkký. Scedíme, protlačíme sítem, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje. |
2 | Těsto válečkem rozválíme na tenký plát o tloušťce 1 mm a rozkrájíme na pruhy široké 10 cm. Doprostřed každého pruhu dáváme cca 5 cm od sebe malé kopečky ochuceného hrášku. Kolečkem vykrájíme 5 cm dlouhé ravioli. Těsto přeložíme přes náplň a prstem přitiskneme okraje k sobě. |
3 | Připravíme omáčku. Oloupeme a nasekáme šalotku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme šalotku, přidáme oloupané ocásky garnátů a hrášek, přilijeme víno a necháme vyvařit. Osolíme a opepříme. Přidáme rajčata a natrhané lístky bazalky, vše 10 minut podusíme. V mírně osolené vařící vodě uvaříme ravioli a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký. |