Recept

Ravioli s garnáty a hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23659

Ingredience

8 ks Bazalka
200 g Garnát obecný
300 g Hrášek
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
20 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 203kJ
15% Sacharidy 53 g
27% Tuky 20 g
42% Sodík 841 mg
51% Bílkoviny 29 g

Ravioli s garnáty a hráškem postup přípravy receptu:

1

Připravíme ravioli. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme vajíčka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout. V osolené vodě vaříme hrášek, dokud nebude měkký. Scedíme, protlačíme sítem, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje.

2

Těsto válečkem rozválíme na tenký plát o tloušťce 1 mm a rozkrájíme na pruhy široké 10 cm. Doprostřed každého pruhu dáváme cca 5 cm od sebe malé kopečky ochuceného hrášku. Kolečkem vykrájíme 5 cm dlouhé ravioli. Těsto přeložíme přes náplň a prstem přitiskneme okraje k sobě.

3

Připravíme omáčku. Oloupeme a nasekáme šalotku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme šalotku, přidáme oloupané ocásky garnátů a hrášek, přilijeme víno a necháme vyvařit. Osolíme a opepříme. Přidáme rajčata a natrhané lístky bazalky, vše 10 minut podusíme. V mírně osolené vařící vodě uvaříme ravioli a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept