Fagottini s jeseterem a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fagottini s jeseterem a pórkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23660 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Jeseter ruský |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
6 ks | Pórek |
20 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 244,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 736,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,8mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jeseter ruský, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fagottini s jeseterem a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme náplň. Omyjeme plátek rybího masa. Nasekáme petrželku. V pánvi rozehřejeme olej a 3-4 minuty smažíme po obou stranách plátek rybího masa. Přilijeme bílé víno, necháme zprudka vyvařit a rybí maso osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, nasekáme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, vejce a osolíme. Všechny ingredience dobře promícháme. |
2 | Z mouky, 2 vajec a špetky soli připravíme vláčné těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dáme připravenou náplň a uzavřeme. |
3 | Připravíme omáčku. Pórek pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka pórku osmažíme, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a přelijeme bílým vínem. 30 minut za občasného zamíchání vaříme. |
4 | V hrnci uvedeme osolenou vodu a uvaříme fagottini. Al dente scedíme, promícháme s pórkovou omáčkou a horké podáváme. |