Recept

Rýžový nákyp s krabí omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23671

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Krab
60 g Máslo čerstvé
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
1 ks Pórek
300 g Rajčata
300 g Rýže Basmati
5 g Sůl
750 ml Vývar rybí
50 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 764kJ
14% Sacharidy 50 g
48% Tuky 36 g
78% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 37 g

Rýžový nákyp s krabí omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme rýži. Oloupeme cibuli, nasekáme na jemno, vhodíme do pánve s 20 g másla a osmažíme. Přidáme rýži a smažíme 1-2 minuty. Přidáme šafrán rozpuštěný v troše rybího vývaru. Poté přilijeme zbývající vařící vývar a dáme pánev s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.

2

Připravíme omáčku. Omyjeme kraby a dáme stranou. Kraby povaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Vyjmeme, vybereme maso, odstraníme z chrupavky a krunýře vyhodíme.

3

Omyjeme petrželku a nasekáme. Pórek omyjeme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a hrubě nasekáme.

4

Do pánve nalijeme olej a osmažíme pórek. Přidáme krabí maso, osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání 8-10 minut dusíme. Posypeme nasekanou petrželkou.

5

Rýži vyndáme z trouby, vmícháme máslo a rýži. Rozdělíme do jednotlivých talířů, uhladíme a pokrm podáváme horký s krabí omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept