Rýžový nákyp s krabí omáčkou

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme rýži. Oloupeme cibuli, nasekáme na jemno, vhodíme do pánve s 20 g másla a osmažíme. Přidáme rýži a smažíme 1-2 minuty. Přidáme šafrán rozpuštěný v troše rybího vývaru. Poté přilijeme zbývající vařící vývar a dáme pánev s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Připravíme omáčku. Omyjeme kraby a dáme stranou. Kraby povaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Vyjmeme, vybereme maso, odstraníme z chrupavky a krunýře vyhodíme.
  • 3
    Omyjeme petrželku a nasekáme. Pórek omyjeme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a hrubě nasekáme.
  • 4
    Do pánve nalijeme olej a osmažíme pórek. Přidáme krabí maso, osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme, za občasného zamíchání 8-10 minut dusíme. Posypeme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Rýži vyndáme z trouby, vmícháme máslo a rýži. Rozdělíme do jednotlivých talířů, uhladíme a pokrm podáváme horký s krabí omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.