Jednoduchý recept

Husa s ibiškem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Husa s ibiškem 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 23674

Ingredience

2 ks Cibule
1800 g Husa domácí
125 g Máslo čerstvé
500 g Okra - Ibišek jedlý
5 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Sůl
0,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,009 kcal
Kilojoule 4 223kJ
3% Sacharidy 10 g
118% Tuky 89 g
24% Sodík 488 mg
67% Bílkoviny 38 g

Husa s ibiškem postup přípravy receptu:

1

Husu naporcujeme na 8 porcí a zprudka orestujeme na rozpáleném másle v hrnci.

2

Přidáme nakrájenou cibuli, víno, podlijeme vodou tak, aby byly porce téměř zakryté. Vaříme asi 30 minut, až je maso měkké. Přidáme rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme a opět povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme plod ibišku (okra) a ještě vaříme do změknutí všech surovin. Servírujeme vždy porci husy přelitou omáčkou, aby na každé bylo pár kousků okry.

Komentáře a hodnocení

 
bohdan.podlena-86450
Husa s ibiškem
V receptu je hrubá chyba. Nepřidává se květ ibišku ale plod ibišku jménem OKRA. Jsou to hranaté plody podobné papričkám! Tento ibišek se musí chvíli péci s husou rozhodně né jen 2 min. Je to zelenina.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept