Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 23685

Ingredience

mleté maso
0,5 kávová lžička Paštikové koření
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 cl Sherry brandy
100 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
250 g Telecí plec
1 kávová lžička Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová plec
Játrová terina
1 ks Bránice
3 ks Cibule
250 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 676kJ
7% Sacharidy 26 g
73% Tuky 55 g
57% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Játrová terina postup přípravy receptu:

1

Den před přípravou játrové teriny namočíme vepřovou bránici (vepřovou síťku) do studené vody.

2

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a podusíme na másle. Kadeřavou petrželku propláchneme a drobně nakrájíme. Omytá vepřová játra nakrájíme na malé kousky. Vepřovou a telecí plec omyjeme, pokrájíme na kousky, které pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy.

3

K mletému masu přidáme játra, podušenou cibuli, petrželku, sůl, černý pepř, lžičku drhnutého tymiánu, vejce, paštikové koření, strouhanku, brandy a vše důkladně promícháme.

4

Nádobu na terinu (nejlépe se hodí kameninová nádoba) vyložíme bránicí a konce necháme viset přes okraj nádoby. Pak ji naplníme masovou směsí a povrch uhladíme.

5

Uzenou slaninu nakrájíme na tenké proužky, z nich vytvoříme na povrchu mřížku a zakryjeme ji přečnívajícími konci bránice. Nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme hodinu, potom víko z nádoby odložíme, aby se mřížka ze slaniny dopekla dozlatova.

6

Upečenou játrovou terinu necháme vychladnout a do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept