Játrová terina

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
55 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den před přípravou játrové teriny namočíme vepřovou bránici (vepřovou síťku) do studené vody.
  • 2
    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a podusíme na másle. Kadeřavou petrželku propláchneme a drobně nakrájíme. Omytá vepřová játra nakrájíme na malé kousky. Vepřovou a telecí plec omyjeme, pokrájíme na kousky, které pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy.
  • 3
    K mletému masu přidáme játra, podušenou cibuli, petrželku, sůl, černý pepř, lžičku drhnutého tymiánu, vejce, paštikové koření, strouhanku, brandy a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Nádobu na terinu (nejlépe se hodí kameninová nádoba) vyložíme bránicí a konce necháme viset přes okraj nádoby. Pak ji naplníme masovou směsí a povrch uhladíme.
  • 5
    Uzenou slaninu nakrájíme na tenké proužky, z nich vytvoříme na povrchu mřížku a zakryjeme ji přečnívajícími konci bránice. Nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme hodinu, potom víko z nádoby odložíme, aby se mřížka ze slaniny dopekla dozlatova.
  • 6
    Upečenou játrovou terinu necháme vychladnout a do chladničky.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.