Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23687 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Klobása Chorizo |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
130 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 44,1mg |
Draslík | 815,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 143,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej rostlinný, Pažitka, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené se slaninou a klobásou Chorizo postup přípravy receptu:
1 | Dobře oprané a omyté malé neoloupané brambory vaříme ve výrazně osolené vodě (je třeba, aby se při vaření brambory držely u hladiny) asi 20 minut. Vodu z brambor slijeme. |
2 | Nakrájíme na plátky slaninu a klobásu, přimícháme k nim nadrobno nasekaný česnek a špetku pepře a krátce opečeme na rozehřátém oleji. Ochutíme nasekanou pažitkou. |
3 | Připravenou směs a brambory promícháme. |
4 | Podáváme čerstvé, nejlépe horké. |