Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23688

Ingredience

40 g Cibule
150 g Garnát obecný
300 g Mušle slávky
300 g Mušle srdcovky
300 g Mušle svatojakubské
30 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
300 g Rýže Arborio
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí
2 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 436kJ
22% Sacharidy 80 g
40% Tuky 30 g
100% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Rýže po námořnicku postup přípravy receptu:

1

Odrhneme všechny mušle a omyjeme je pod tekoucí vodou, oloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko a dáme stranou. Oloupeme česnek a cibuli, tu nasekáme. Petrželku také jemně nasekáme, očištěné houby pokrájíme na plátky.

2

Mušle děláme odděleně na třech pánvích. Do každé přidáme 1/2 stroužku česneku, lžíci oleje, trochu nasekané petrželky a 2 lžíce bílého vína. Na středním plameni necháme plody moře za občasného zatřesení pánvemi zakrytými pokličkami otevřít.

3

Až se otevřou, stáhneme je z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do jedné mísy.

4

Skořápky a všechny mušle, které se neotevřely, vyhodíme, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme ji.

5

V hrnci uvedeme k varu rybí vývar s trochou tekutiny z vaření měkkýšů.

6

Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a smažíme na něm za častého míchání 2-3 minuty pokrájené houby. Osolíme je a opepříme mletým pepřem, vyjmeme je a dáme stranou.

7

Do stejné pánve nasypeme oloupané ocásky garnátů a 2 minuty je smažíme, osolíme je a opepříme.

8

V jiné pánvi rozehřejeme 10 g másla se zbývajícím olejem a osmažíme na této směsi cibuli. Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1-2 minuty.

9

Přilijeme zbývající bílé víno a na prudkém ohni ho necháme vyvařit. Pak postupně přiléváme vařící rybí vývar a za občasného zamíchání vaříme rýži 15-18 minut.

10

Tři minuty před koncem vaření přidáme do rýže houby, ocásky garnátů a vyloupané měkkýše.

11

Když je rýže měkká, stáhneme ji z ohně, vmícháme na kousky pokrájené zbývající máslo.

12

Hotové rizoto necháme chvíli pod pokličkou dojít, pak ho přemístíme na servírovací mísu, posypeme zbývající nasekanou petrželkou, trochou čerstvě mletého pepře a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept