Video recept

Rizoto po viareggiosku

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rizoto po viareggiosku 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23694
Kategorie: Rizota

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
80 g Cibule
300 g Krevety tygří - loupané
60 g Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
300 g Rýže Arborio
5 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
750 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
18% Sacharidy 66 g
33% Tuky 25 g
58% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g
  • Rizoto po viareggiosku
  • Rizoto po viareggiosku
  • 1
  • Rizoto po viareggiosku
  • 2
  • Rizoto po viareggiosku
  • 3
  • Vložit obrázek

Rizoto po viareggiosku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule.

2

Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar, vařečkou vše promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

3

Mezitím oloupeme krevety a pokrájíme je na kousky. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kousky. Tymián jemně nasekáme.

4

V pánvi rozehřejeme 20 g másla a olej a osmažíme zbývající cibuli a nasekanou mrkev a celer. Přidáme pokrájené krevety, smažíme je za občasného zamíchání 2-3 minuty, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme nasekaný tymián.

5

Jakmile je rýže měkká, vytáhneme pánev z trouby, rozmícháme v ní na kousky pokrájené zbývající máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě.

6

Přemístíme rizoto na servírovací mísu, promícháme s omáčkou a horké podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Rizoto po viareggiosku
trochu jiné rizoto, ale podle všeho bude hodně dobré. Mořské plody máme rádi a zeleninu také.
 
Romana
Rizoto po viareggiosku
Rizoto je výborné! Vyzkoušela jsem a doporučuju!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept