Rizoto s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s tuňákem
Rizoto s tuňákem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23695 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Petržel - nať |
300 g | Rýže Arborio |
100 g | Tuňák v oleji |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 409,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Tuňák v oleji, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rýže Arborio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle. |
2 | Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut. |
3 | Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme. |
4 | Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku. |
5 | Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít. |
6 | Podáváme na stůl. |