Rizoto s tuňákem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle.
  • 2
    Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut.
  • 3
    Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme.
  • 4
    Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku.
  • 5
    Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít.
  • 6
    Podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.