Španělské ptáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské ptáčky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
1000 g | Hovězí maso zadní |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Salám jemný |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 158,4mg |
Draslík | 99,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 136,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské ptáčky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je do šířky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Do středu masa položíme slaninu nakrájenou na silnější nudličky, okurky, oloupaný salám a na čtvrtky nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem nebo převážeme nití a na povrchu osolíme. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji dorůžova osmažíme. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou. |
4 | Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. |
5 | Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na ptáčky, které jsme zbavili párátek nebo nití a ještě krátce povaříme. |
Poznámka
Česká klasika! Když je dobré maso, tak je to prostě lahůdka. Škoda, že hovězí je teď tak drahé... :-(
Dobrá klasika !