Jednoduchý recept

Španělské ptáčky

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Španělské ptáčky 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 237

Ingredience

250 g Cibule
1000 g Hovězí maso zadní
20 g Hořčice
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Okurky nakládané
1 g Pepř černý mletý
150 g Salám jemný
50 g Slanina vepřová
30 g Sůl
120 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 24 g
84% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Španělské ptáčky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je do šířky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

2

Do středu masa položíme slaninu nakrájenou na silnější nudličky, okurky, oloupaný salám a na čtvrtky nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem nebo převážeme nití a na povrchu osolíme.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji dorůžova osmažíme. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

4

Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.

5

Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na ptáčky, které jsme zbavili párátek nebo nití a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Komentáře a hodnocení

 
Romana
Španělské ptáčky
Česká klasika! Když je dobré maso, tak je to prostě lahůdka. Škoda, že hovězí je teď tak drahé... :-(
 
LeonaP
Španělské ptáčky
Dobrá klasika !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept