Recept

Kuře s citrónovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23722

Ingredience

CITRÓNOVÁ OMÁČKA
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
60 ml Citronová šťáva
5 ks Houby čerstvé
14 g Mouka mandlová
30 ml Olej olivový
155 ml Víno bílé
120 ml Vývar drůbeží
5 stroužek Česnek
Kuře s citrónovou omáčkou
455 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 298 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kuře s citrónovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6.

2

Kuřecí prsíčka bez kosti položíme mezi dvě vrstvy voskového papíru nebo potravinářské fólie a naklepeme paličkou na maso na tenké plátky.

3

Po obou stranách potřeme olivovým olejem, solí a pepřem a dáme do trouby na 20-30 minut. Bude-li potřeba, otočíme je, aby se upekly rovnoměrně z obou stran.

4

Na citrónovou omáčku rozpálíme na pánvi olivový olej a 3-4 minuty restujeme nasekanou cibuli a česnek.

5

Na pánev přidáme jemně nasekaný celer a hřiby. Vaříme do měkka zakryté, abychom neztratili příliš mnoho vody. To by mělo trvat 5-10 minut.

6

Na pánev přilijeme víno, citrónovou šťávu a vývar. Vaříme dále na mírném ohni.

7

Až začne směs pobublávat, vmícháme mandlovou mouku, abychom směs zahustili. Necháme dalších 5-10 minut pobublávat.

8

Kuře zalijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Kuře klepeme pro snížení doby pečení. Můžeme připravovat i na pánvi nebo grilu. Pokud máme rádi více zahuštěnou omáčku, přidáme více mandlové mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept