Kuře s citrónovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s citrónovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23722 |
Ingredience
CITRÓNOVÁ OMÁČKA | |
---|---|
1 ks | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 ml | Citronová šťáva |
5 ks | Houby čerstvé |
14 g | Mouka mandlová |
30 ml | Olej olivový |
155 ml | Víno bílé |
120 ml | Vývar drůbeží |
Kuře s citrónovou omáčkou | |
455 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 667,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Víno bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka mandlová, Olej olivový, Vývar drůbeží, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře s citrónovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6. |
2 | Kuřecí prsíčka bez kosti položíme mezi dvě vrstvy voskového papíru nebo potravinářské fólie a naklepeme paličkou na maso na tenké plátky. |
3 | Po obou stranách potřeme olivovým olejem, solí a pepřem a dáme do trouby na 20-30 minut. Bude-li potřeba, otočíme je, aby se upekly rovnoměrně z obou stran. |
4 | Na citrónovou omáčku rozpálíme na pánvi olivový olej a 3-4 minuty restujeme nasekanou cibuli a česnek. |
5 | Na pánev přidáme jemně nasekaný celer a hřiby. Vaříme do měkka zakryté, abychom neztratili příliš mnoho vody. To by mělo trvat 5-10 minut. |
6 | Na pánev přilijeme víno, citrónovou šťávu a vývar. Vaříme dále na mírném ohni. |
7 | Až začne směs pobublávat, vmícháme mandlovou mouku, abychom směs zahustili. Necháme dalších 5-10 minut pobublávat. |
8 | Kuře zalijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Kuře klepeme pro snížení doby pečení. Můžeme připravovat i na pánvi nebo grilu. Pokud máme rádi více zahuštěnou omáčku, přidáme více mandlové mouky.