Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23727

Ingredience

Koření Berberé 16g
13 ks Chilli paprička
8 ks Hřebíček
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
7 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Etiopské kuře
1 ks Chilli paprička
8 ks Cibulka jarní
685 g Kuřecí prsa
2 ks Limetka
28 g Máslo čerstvé
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
235 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 782kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
14% Sodík 275 mg
46% Bílkoviny 26 g

Etiopské kuře postup přípravy receptu:

1

Do misky vymačkáme šťávu z limetek a přidáme sůl. Kuřecí prsíčka bez kosti nakrájíme na malé kousky a přidáme do misky. Necháme kuře alespoň hodinu marinovat v lednici. Máslo rozpustíme na středním plameni v remosce nebo hrnci. Připravíme chilli papričky, které zbavíme semínek a nasekáme. Utřeme nebo nasekáme česnek, nastrouháme zázvor a jarní cibulku nasekáme na jemno. Vše dáme do hrnce a smažíme 3-5 minut, dokud česnek nezhnědne. Přidáme koření Berberé a zbytek soli. Zamícháme a necháme několik minut povařit. Nakonec přidáme nakrájené rajče a přidáme vodu. Všechno necháme 5-10 minut provařit.

2

Dále přidáme kuřecí kousky. Musí být ponořené v omáčce. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme 25-30 minut provařit, dokud nebude kuře hotové. Pravidelně mícháme, aby se nám kuře rovnoměrně provařilo a nepřichytilo k okrajům.

3

4

Koření Berberé:

5

V malém hrnci na sucho opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať je nepřipálíme. To by mělo trvat 1-2 minuty. (Pokud použijeme skořici mletou, tak tu nemusíme pražit). Necháme zchladit a spolu se skořicí dáme do kávového mlýnku a pomeleme na prášek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept