Jednoduchý recept

Kuře s bazalkou marinované v limetce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23732

Ingredience

40 g Bazalka
455 g Kuřecí prsa
2 ks Limetka
45 ml Olej stolní
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 307 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kuře s bazalkou marinované v limetce postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme v misce šťávu z limetek, nasekané bazalkové listy najemno a řepkový olej.

2

Kuře osolíme, propícháme vidličkou nebo nožem a dáme do nádoby s mělkým dnem. Zalijeme marinádou, pořádně marinádu rozetřeme na kousky masa a necháme naložené 8 hodin nebo nejlépe přes noc.

3

Naložené kuře dáme na pánev a smažíme na mírném plameni 20-30 minut. Zbylou marinádu si necháme stranou.

4

Na pánev nemusíme přidávat olej, protože dostatek oleje je už v marinádě a kuře se nepřipeče.

5

Bude-li to během pečení potřeba, potíráme kuře zbylou marinádou.

Poznámka

Kuře můžeme i grilovat stejným způsobem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept