Treska Bercy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska Bercy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
80 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 737,3mg |
Vláknina | 377,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska Bercy postup přípravy receptu:
1 | Ryby dobře očistíme a na páteři nařízneme. |
2 | Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vínem a trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Během pečení podléváme vlastní vypečenou šťávou. |
3 | Porce na talířích posypeme čerstvou posekanou petrželkou. |