Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 2375

Ingredience

300 g Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
500 g Vepřová plec
4 ks Vepřový jazyk
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,237 kcal
Kilojoule 5 174kJ
6% Sacharidy 23 g
193% Tuky 145 g
33% Sodík 664 mg
156% Bílkoviny 88 g

Silvestrovský ovar postup přípravy receptu:

1

Maso i jazyky pečlivě omyjeme horkou vodou a vložíme do hrnce s vařící vodou. Přidáme koření a osolíme. Vaříme na mírnějším ohni.

2

Asi po 30 minutách přidáme k masu očištěnou na kousky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek.

3

Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a dáme vychladnout. Potom maso krájíme na plátky, dáme do menšího kastrolu a přidáme trochu vývaru.

Poznámka

Maso je dříve uvařené v tlakovém hrnci a má také lepší chuť. Pokud ho vaříme v tlakovém hrnci, musíme dát méně vody. Podáváme s křenem a hořčící a tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept