Silvestrovský ovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Silvestrovský ovar
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
500 g | Vepřová plec |
4 ks | Vepřový jazyk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 451,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová kýta, Vepřová plec, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Silvestrovský ovar postup přípravy receptu:
1 | Maso i jazyky pečlivě omyjeme horkou vodou a vložíme do hrnce s vařící vodou. Přidáme koření a osolíme. Vaříme na mírnějším ohni. |
2 | Asi po 30 minutách přidáme k masu očištěnou na kousky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a dáme vychladnout. Potom maso krájíme na plátky, dáme do menšího kastrolu a přidáme trochu vývaru. |
Poznámka
Maso je dříve uvařené v tlakovém hrnci a má také lepší chuť. Pokud ho vaříme v tlakovém hrnci, musíme dát méně vody. Podáváme s křenem a hořčící a tmavým chlebem.