Recept

Sépiové rizoto s žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23756

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
60 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
300 g Rýže Basmati
200 g Sépie
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí
2 ks Šalotka
200 g Špenát listový čerstvý
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
12% Sacharidy 42 g
29% Tuky 21 g
76% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Sépiové rizoto s žampiony postup přípravy receptu:

1

Oloupeme šalotky a jemně nasekáme. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Vykucháme sépie, sloupneme z nich vnější blánu, vyjmeme hřbetní kost a pokrájíme na proužky. Nasekáme petrželku.

2

Očistíme špenátové listy a pokrájíme na nudličky. Uvedeme do varu rybí vývar. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na středním plameni nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Za občasného zamíchání přiléváme horký rybí vývar, ve kterém vaříme rýži 15-18 minut.

3

Na oleji osmažíme nasekanou šalotku a přidáme houby a smažíme.

4

Přidáme na nudličky pokrájené sépie a za občasného zamíchání smažíme.

5

Přidáme pokrájený špenát, osolíme a opepříme. Vše dusíme na mírném plameni 2 minuty. Přidáme směs hub, špenátu a sépií. Již měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo. Necháme pod pokličkou dojít. Horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept