Sépiové rizoto s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépiové rizoto s žampiony
Sépiové rizoto s žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23756 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
300 g | Rýže Basmati |
2 ks | Šalotka |
200 g | Sépie |
200 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sépie, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sépiové rizoto s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme šalotky a jemně nasekáme. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Vykucháme sépie, sloupneme z nich vnější blánu, vyjmeme hřbetní kost a pokrájíme na proužky. Nasekáme petrželku. |
2 | Očistíme špenátové listy a pokrájíme na nudličky. Uvedeme do varu rybí vývar. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na středním plameni nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Za občasného zamíchání přiléváme horký rybí vývar, ve kterém vaříme rýži 15-18 minut. |
3 | Na oleji osmažíme nasekanou šalotku a přidáme houby a smažíme. |
4 | Přidáme na nudličky pokrájené sépie a za občasného zamíchání smažíme. |
5 | Přidáme pokrájený špenát, osolíme a opepříme. Vše dusíme na mírném plameni 2 minuty. Přidáme směs hub, špenátu a sépií. Již měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo. Necháme pod pokličkou dojít. Horké podáváme. |