Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rusalčiny věnečky 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2376

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Droždí
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 894kJ
6% Sacharidy 21 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 103 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rusalčiny věnečky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme asi na dvě hodiny do studené vody.

2

Když vyplave, vyválíme plát a vypichujeme kroužky, klademe na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem nebo krystalovým smíchaným s mletou skořicí.

3

Pečeme v prudké toubě.

Poznámka

Nutné u těsta kynutého pod vodou je, abychom studené těsto co nejrychleji dali do horké trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept