Rusalčiny věnečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rusalčiny věnečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2376 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 60,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rusalčiny věnečky postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí a rozdrobeným máslem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto do tvaru koule, které dáme asi na dvě hodiny do studené vody. |
2 | Když vyplave, vyválíme plát a vypichujeme kroužky, klademe na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem nebo krystalovým smíchaným s mletou skořicí. |
3 | Pečeme v prudké toubě. |
Poznámka
Nutné u těsta kynutého pod vodou je, abychom studené těsto co nejrychleji dali do horké trouby.