Rýžový pilaf s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový pilaf s garnáty
Rýžový pilaf s garnáty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23760 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
1 ks | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Fazolové lusky zelené |
400 g | Garnát obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
750 ml | Vývar rybí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 967,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový pilaf s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme. Očistíme papriku, nakrájíme na kousky. Očistíme houby, pokrájíme na menší kousky. |
2 | Garnáty vyloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a povaříme 2-3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme a dáme stranou. Očistíme artyčoky, pokrájíme na tenké plátky a vhodíme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou. |
3 | V pekáči rozehřejeme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, papriku, houby, scezené artyčoky. Vše pokrájené pár minut smažíme za občasného zamíchání. Přisypeme rýži, za neustálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme garnáty, osolíme a opepříme. Přilijeme vařící rybí vývar, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme 18-20 minut v předehřáté troubě na 190 °C. |
4 | Rýži al dente vyndáme z trouby a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Hotový pokrm podáváme. |