Recept

Rýžový pilaf s garnáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23760

Ingredience

2 ks Artyčoky
1 ks Cibule
30 ml Citronová šťáva
200 g Fazolové lusky zelené
400 g Garnát obecný
60 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
300 g Rýže Basmati
5 g Sůl
1 l Voda pitná
750 ml Vývar rybí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 602kJ
23% Sacharidy 84 g
23% Tuky 17 g
109% Sodík 2 g
89% Bílkoviny 50 g

Rýžový pilaf s garnáty postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme. Očistíme papriku, nakrájíme na kousky. Očistíme houby, pokrájíme na menší kousky.

2

Garnáty vyloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a povaříme 2-3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme a dáme stranou. Očistíme artyčoky, pokrájíme na tenké plátky a vhodíme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.

3

V pekáči rozehřejeme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, papriku, houby, scezené artyčoky. Vše pokrájené pár minut smažíme za občasného zamíchání. Přisypeme rýži, za neustálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme garnáty, osolíme a opepříme. Přilijeme vařící rybí vývar, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme 18-20 minut v předehřáté troubě na 190 °C.

4

Rýži al dente vyndáme z trouby a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Hotový pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept