Rýžový nákyp se sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp se sardelkami
Rýžový nákyp se sardelkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23761 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
250 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mozzarella |
300 g | Rýže Basmati |
150 g | Sardinka obecná |
50 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 40,3mg |
Draslík | 444,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 225,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Mozzarella, Sýr Parmezán, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rýže Basmati, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový nákyp se sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Sardelky očistíme, vykucháme, odtrhneme hlavu, vyjmeme páteř, vykrojíme filátka. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v páře. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu. |
2 | Rozehřejeme máslo a osmažíme rýži, kterou zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém plameni vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar a za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut. |
3 | Rýži stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Polovinu rýže přemístíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Napovrch dáme na proužky pokrájená filátka sardelek, růžičky květáku, kostičky mozzarelly a nastrouhaný parmezán. Napovrch rozmístíme zbytek rýže. Nádobu dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne. Hotový pokrm podáváváme horký. |