Krevety zapékané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety zapékané
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23762 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Krevety tygří - loupané |
2 dl | Martell cognac |
2 dl | Olej rostlinný |
4 g | Oregano čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 205,0mg |
Draslík | 138,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 93,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevety zapékané postup přípravy receptu:
1 | Krevety očistíme, uvaříme, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé oregano a tyminán. |
2 | V hrnci orestujeme zprudka na rozpáleném oleji a hned podlijeme koňakem. Přidáme rozmixovaná rajčata a necháme 5 minut povařit. Potom krevety i s omáčkou rozdělíme na 6 porcí, které každou zvlášť vložíme do pečícího sáčku, poklademe plátkem sýra, sáčky zavážeme a pečeme v troubě 15 minut. |