Salát po baskicku

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme mušličky a dáme na 2 hodiny do osolené studené vody. Očistíme špenátové listy a vhodíme do pánve s osolenou vodou, uvedeme do varu a špenát 15 minut dusíme.
  • 2
    Špenát vyjmeme naběračkou a tekutinu vymačkáme do hrnce s tekutinou, v níž se špenát vařil. Tekutinu uvedeme znovu do varu, nasypeme rýži, povaříme cca 12 minut a scedíme. Vyklopíme do salátové mísy, zalijeme olejem a bílým vinným octem. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Garnáty oloupeme, odstraníme černé střívko a povaříme 3-4 minuty v páře. Odrhneme slávky. Scedíme mušličky, vhodíme do pánve na oheň, přidáme slávky, rozmačkaný česnek, nasekanou petrželku, olivový olej a bílé víno. Na středním plameni necháme mušličky a slávky za občasného zatřesení pánví otevřít. Pánev stáhneme z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušličky a slávky vyhodíme.
  • 4
    Papriky pokrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přidáme garnáty, vyloupané měkkýše, vše zalijeme olejem a vinným octem. Osolíme a opepříme. Vše přemístím do salátové mísy k rýži a promícháme. Salát podáváme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.