Recept

Polévka z mořského jazyka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23787

Ingredience

100 g Bambusové výhonky konzervované
2 ks Cibule
150 g Fazolové lusky zelené
10 g Houby sušené
1000 g Mořský jazyk
80 ml Olej olivový
80 ml Omáčka sójová
60 g Petržel - nať
45 ml Sherry brandy
5 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
36% Sodík 718 mg
93% Bílkoviny 52 g

Polévka z mořského jazyka postup přípravy receptu:

1

Sušené houby necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme, uřízneme hlavu, vyjmeme páteř a vyřízneme plátky. Hlavu a páteř omyjeme, dáme do mísy, přilijeme sójovou omáčku a necháme 15 minut stát.

2

Očistíme cibulky a nakrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme. Fazolky povaříme 8 minut v osolené vodě a dáme stranou.

3

V pánvi osmažíme cibulky. Přilijeme sherry a necháme vyvařit. Přidáme rybí hlavu a páteř se sójovou omáčkou, zalijeme litrem vody a pomalu uvedeme do varu.

4

Přidáme nabobtnalé houby a vše vaříme asi 20 minut. Vyjmeme rybí hlavu a páteř a obsah hrnce propasírujeme sítem a osolíme.

5

Scedíme bambusové výhonky, pokrájíme a dáme stranou. K propasírované polévce, kterou dále vaříme, přidáme rybí plátky pokrájené na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky, pokrájené bambusové výhonky a zbývající olej. Hotovou polévku prohřejeme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept