Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 23791

Ingredience

1 ks Ančovička - filety
50 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
60 g Kapary
600 g Mušle slávky
80 ml Olej olivový
5 g Oregano čerstvé
60 g Petržel - nať
300 g Rajčata
5 g Sůl
120 g Těstoviny Bucatini
1 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 ks Česnek
50 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
14% Sacharidy 49 g
35% Tuky 26 g
48% Sodík 969 mg
56% Bílkoviny 31 g

Minestra ze slávek postup přípravy receptu:

1

Odrhneme slávky, omyjeme pod tekoucí vodou a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, bílé víno, nasekanou petrželku, na středním plameni necháme za občasného zatřesení hrncem otevřít.

2

Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu a uschováme. Spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.

3

Oloupeme stroužky česneku, omyjeme bazalku a nasekáme. Omyjeme kapary, scedíme a nasekáme. Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičku, vykostíme a pokrájíme na kousky. Do hrnce dáme rajčata, přidáme stroužek česneku, nasekanou bazalku a šafrán. Přilijeme litr vody, uvedeme do varu, osolíme, vše vaříme 10 minut.

4

Papričku osmažíme s lehce podrceným česnekem na oleji, pak vyhodíme a přidáme pokrájenou ančovičku a nasekané kapary, vše krátce smažíme.

5

Těstoviny uvaříme al dente. Přidáme do rajčatové polévky, vmícháme vyloupané měkkýše a jemně scezenou tekutinu z vaření, směs kaparů a ančovičky, špetku oregana a zbývající bazalku. Polévku ještě povaříme a horkou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept