Recept

Rajčatová kaše s korýši

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23792

Ingredience

60 g Bazalka
1 ks Bobkový list
60 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Garnát obecný
1 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
400 g Rajčata
5 g Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
4% Sacharidy 13 g
29% Tuky 22 g
41% Sodík 825 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rajčatová kaše s korýši postup přípravy receptu:

1

Spaříme rajčata, nasekáme nahrubo. Omyjeme petrželku, bazalku a mrkev, kterou oškrábeme, očistíme celer, oloupeme cibuli. Připravenou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky mrkev a celer, nakrájíme půlku cibule, druhou půlku nasekáme.

2

Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petrželku, bobkový a šalvějový list, půl svazečku bazalky, pokrájenou cibuli, vodu uvedeme do varu. Osolíme a zeleninu vaříme zeleninu 20 minut.

3

Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou půlku cibule. Přidáme nasekaná rajčata a podusíme 2-3 minuty. Vše propasírujeme sítem a povaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 10 minut. Osolíme rajčata a opepříme čerstvě mletým pepřem.

4

Ocásky garnátů smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Rajčatovou kaši rozdělíme do talířů. Do středu dáme po části ocásků garnátů a ozdobíme zbývající bazalkou. Hotový pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept