Rajčatová kaše s korýši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová kaše s korýši
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23792 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
60 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
200 g | Garnát obecný |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 103,0mg |
Draslík | 586,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Pepř černý celý, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatová kaše s korýši postup přípravy receptu:
1 | Spaříme rajčata, nasekáme nahrubo. Omyjeme petrželku, bazalku a mrkev, kterou oškrábeme, očistíme celer, oloupeme cibuli. Připravenou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky mrkev a celer, nakrájíme půlku cibule, druhou půlku nasekáme. |
2 | Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petrželku, bobkový a šalvějový list, půl svazečku bazalky, pokrájenou cibuli, vodu uvedeme do varu. Osolíme a zeleninu vaříme zeleninu 20 minut. |
3 | Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou půlku cibule. Přidáme nasekaná rajčata a podusíme 2-3 minuty. Vše propasírujeme sítem a povaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 10 minut. Osolíme rajčata a opepříme čerstvě mletým pepřem. |
4 | Ocásky garnátů smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme. Rajčatovou kaši rozdělíme do talířů. Do středu dáme po části ocásků garnátů a ozdobíme zbývající bazalkou. Hotový pokrm podáváme horký. |