Conchigliette v rybím vývaru

50 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyřežeme z mořského ďasa plátky, stáhneme kůži, rozsekáme na kusy páteř a uschováme i s odřezky. Připravíme rybí vývar. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek omyjeme a pokrájíme.
  • 2
    Do pánve vhodíme nasekanou rybí páteř a odřezky, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený pórek, omytou petrželku a bobkový list, zrnka pepře, přilijeme studenou vodu a bílé víno. Vše osolíme. Uvedeme do varu, průběžně odstraňujeme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar přecedíme.
  • 3
    Pokrájíme plátky z mořského ďasa na kostičky, odkrojíme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papričku nasekáme na jemno. Spaříme rajčata a nasekáme. Bazalku, petrželku a estragon nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme.
  • 4
    Na oleji smažíme šalotku. Přidáme na kostičky pokrájené cukety a na kostičky pokrájené rybí maso a vše krátce na prudkém ohni osmažíme, aby rybí maso po všech stranách mírně zezlátlo. Přidáme papričku, špetku soli a pepře, přilijeme víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme nasekaná rajčata, rybí vývar a vše cca 5 minut povaříme.
  • 5
    Uvaříme těstoviny v osolené vodě a přidáme do rybího vývaru s cuketami. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a estragonem. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.