Conchigliette v rybím vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchigliette v rybím vývaru
Conchigliette v rybím vývaru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23798 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
100 g | Estragon |
400 g | Mořský ďas |
60 ml | Olej olivový |
3 ks | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
200 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
10 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Conchigliette |
200 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Cuketa, Estragon, Mořský ďas, Pepř černý celý, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny Conchigliette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Conchigliette v rybím vývaru postup přípravy receptu:
1 | Vyřežeme z mořského ďasa plátky, stáhneme kůži, rozsekáme na kusy páteř a uschováme i s odřezky. Připravíme rybí vývar. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Pórek omyjeme a pokrájíme. |
2 | Do pánve vhodíme nasekanou rybí páteř a odřezky, přidáme pokrájenou cibuli a pokrájený pórek, omytou petrželku a bobkový list, zrnka pepře, přilijeme studenou vodu a bílé víno. Vše osolíme. Uvedeme do varu, průběžně odstraňujeme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar přecedíme. |
3 | Pokrájíme plátky z mořského ďasa na kostičky, odkrojíme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papričku nasekáme na jemno. Spaříme rajčata a nasekáme. Bazalku, petrželku a estragon nasekáme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. |
4 | Na oleji smažíme šalotku. Přidáme na kostičky pokrájené cukety a na kostičky pokrájené rybí maso a vše krátce na prudkém ohni osmažíme, aby rybí maso po všech stranách mírně zezlátlo. Přidáme papričku, špetku soli a pepře, přilijeme víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme nasekaná rajčata, rybí vývar a vše cca 5 minut povaříme. |
5 | Uvaříme těstoviny v osolené vodě a přidáme do rybího vývaru s cuketami. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a estragonem. Hned podáváme. |