Zdravý recept

Mléčná polévka se štičím masem a špaldou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23800

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 l Mléko polotučné
5 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
150 g Pšenice Špalda
5 g Sůl
1 kg Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
11% Sacharidy 41 g
10% Tuky 8 g
24% Sodík 486 mg
76% Bílkoviny 43 g

Mléčná polévka se štičím masem a špaldou postup přípravy receptu:

1

Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme.

2

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme pokrájené štičí maso a oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, do mléka nastrouháme muškátový oříšek, uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Rybí maso vyjmeme, vykostíme, propasírujeme sítem a vrátíme do hrnce s mlékem.

3

Scedíme špaldu, propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do pánve, přidáme bobkový list, zalijeme a necháme 30 minut vařit. Před koncem vaření osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Scedíme a přidáme do mléka se štičím masem.

4

Za občasného zamíchání vaříme dalších 10 minut. Hotovou polévku podáváme horkou nebo vlažnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept