Těstoviny po námořnicku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse s patřičným množstvím studené vody necháme 12 hodin bobtnat fazole. Oloupeme cibule, odkrojíme spodek mrkve, oškrábeme ji, očistíme celer, oloupeme stroužky česneku. Takto připravenou zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme společně s celerem a mrkví.
  • 2
    Scedíme fazole, nasypeme je do hrnce, zalijeme patřičným množstvím studené vody, přidáme jeden stroužek česneku, nasekanou cibuli, nasekanou mrkev a nasekaný celer, trochu omyté petrželky, na mírném plameni vše 1 hodinu vaříme. Teprve ke konci vaření fazole osolíme. V polovině vaření scedíme polovinu fazolí, protlačíme je sítem a vrátíme do hrnce.
  • 3
    Mezitím spaříme ve vařící vodě rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a pokrájíme. Omyjeme zbylou petrželku, nasekáme ji, hrubě nasekáme slaninu a dáme ji stranou. Vykucháme sépie a chobotničku, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Odrhneme slávky a omyjeme je.
  • 4
    Vhodíme slávky do pánve, nalijeme na ně lžíci oleje, přidáme trochu nasekané petrželky a na středním plameni je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je stranou. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme.
  • 5
    V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje nasekanou cibuli a nasekaný česnek společně s papričkou a nasekanou slaninou, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme pokrájená rajčata a pokrájené měkkýše, trochu osolíme a podusíme asi 5 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou.
  • 6
    V patřičném množství osolené vody uvaříme těstoviny, přidáme je do fazolové minestry, přidáme slávky a směs s měkkýši, vše ještě
  • 7
    2 minuty povaříme. Zalijeme minestru zbývajícím olejem, posypeme zbývající petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.