Polévka s makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s makrelou
Polévka s makrelou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23806 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Brambory zimní |
60 g | Cibule |
600 g | Květák |
200 g | Makrela - filety |
40 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
1,2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 36,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Makrela - filety, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s makrelou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme květák, zbavíme ho lístků, pokrájíme na růžičky. Cibulky pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Očistíme špenát a pokrájíme na nudličky. |
2 | Růžičky květáku vhodíme do hrnce, přidáme kostičky brambor, pokrájený špenát a pokrájené cibulky, zalijeme vše rybím vývarem. Uvedeme ho na mírném plameni do varu a za občasného zamíchání vaříme zeleninu 20 minut. |
3 | Mezitím omyjeme rybí plátky a pokrájíme je na kousky. V nepřilnavé pánvi je smažíme na oleji 2-3 minuty, pak je osolíme a dáme stranou. |
4 | Scedíme naběračku květákových růžiček a dáme je stranou. Zbytek propasírujeme sítem do jiného hrnce a propasírovanou směs uvedeme pomalu do varu. Přidáme uschované růžičky květáku a pokrájené rybí maso a na středním plameni je necháme minutu prohřát. Hotovou polévku, posypanou čerstvě mletým pepřem, horkou podáváme. |