Recept

Španělské fazole s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23807

Ingredience

60 g Brambory
100 g Fazole bílé
40 ml Olej olivový
40 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
60 g Pórek
8 g Sůl
250 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 032kJ
6% Sacharidy 20 g
14% Tuky 11 g
41% Sodík 829 mg
32% Bílkoviny 18 g

Španělské fazole s treskou postup přípravy receptu:

1

Fazole dáme do mísy s patřičným množstvím studené vody, necháme je 12 hodin bobtnat. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme pažitku, osušíme ji a pokrájíme.

2

V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje kolečka pórku, přidáme bramboru a rovněž ji trochu osmažíme. Přidáme fazole, zalijeme patřičným množstvím lehce osolené vody, uvedeme do varu. Na středním plameni vaříme asi 70 minut, dokud nebudou měkké. Stáhneme pánev z ohně, její obsah propasírujeme a směs dáme do stejné pánve. Omyjeme rybí plátky a pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, povaříme 4-5 minut v páře.

3

Před podáváním propasírované fazole a zeleninu prohřejeme, je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby měly krémovou konzistenci. Přidáme zbývající olej a špetku čerstvě mletého pepře. Vše promícháme, rozdělíme do talířů, přidáme pokrájené rybí maso, posypeme hotovou polévku pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept