Paví očka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paví očka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2381 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
4 polévková lžíce | Džem švestkový |
150 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 18,2mg |
Draslík | 53,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem švestkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paví očka postup přípravy receptu:
1 | Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek z vlažného mléka a droždí vypracujeme na těsto do tvaru koule a dáme asi na 2 hodiny do studené vody. |
2 | Když těsto vyplave, vyválíme plát a vykrajujeme plné kroužky a kroužky s vykrojeným středem, nestejnoměrným. |
3 | Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v horké troubě. Teplé cukroví obalujeme ve skořicovém cukru a slepujeme džemem. |
Poznámka
Úspěch těsta kynutého pod vodou záleží na tom, abychom studené těsto rychle upekli.