Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2381

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Droždí
4 polévková lžíce Džem švestkový
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
7% Sacharidy 26 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 95 mg
5% Bílkoviny 3 g

Paví očka postup přípravy receptu:

1

Mouku, sůl, rozdrobené máslo a kvásek z vlažného mléka a droždí vypracujeme na těsto do tvaru koule a dáme asi na 2 hodiny do studené vody.

2

Když těsto vyplave, vyválíme plát a vykrajujeme plné kroužky a kroužky s vykrojeným středem, nestejnoměrným.

3

Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v horké troubě. Teplé cukroví obalujeme ve skořicovém cukru a slepujeme džemem.

Poznámka

Úspěch těsta kynutého pod vodou záleží na tom, abychom studené těsto rychle upekli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept