Pražma s mandlemi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky vhodíme na 15 minut bobtnat do vlažné vody. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, promyjeme, uřízneme hlavu a ploutve, podélně ji rozpůlíme a vyjmeme páteř, abychom dostali dva plátky. Pokrájíme je na kusy o šířce dvou prstů.
  • 2
    Oloupeme cibule, pokrájíme na kolečka a osmažíme na oleji ve velké pánvi. Přidáme bobkový list, ocet, zalijeme vše vínem a necháme ho vyvařit, zalijeme cibuli vodou, přidáme šafrán a 10 minut vaříme.
  • 3
    Přidáme kusy rybího masa, dusíme je 10-12 minut, v polovině dušení je opatrně obrátíme, osolíme a opepříme. Dvě minuty před koncem dušení přidáme scezené hrozinky a pokrájené mandle. Hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.