Losos na okurce a citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na okurce a citronu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23844 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Estragon |
800 g | Losos - filety |
150 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Losos - filety, Ocet vinný, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos na okurce a citronu postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme ji a protřepeme. Hodinu ji tak necháme. |
2 | Na pánvi rozpustíme 120 g másla a opatrně je přiléváme do mísy přes kus látky. Necháme vychladnout. |
3 | Zbytek másla na pánvi rozpustíme a šalotku smažíme pět minut doměkka. Vložíme okurku a deset minut ji restujeme. Přilijeme ocet, víno a osm minut je povaříme. Pak přidáme smetanu, estragon a za dvě minuty i koření. |
4 | Mouku smícháme s kořením, obalíme v ní rybu, na másle ji smažíme pět minut z každé strany dozlatova a podáváme s omáčkou a plátky citronu. |