Recept

Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 23845

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Cibule červená
1 ks Citrony
8 ks Feferony
2 kg Jehněčí kotlety
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,209 kcal
Kilojoule 5 057kJ
7% Sacharidy 26 g
106% Tuky 79 g
25% Sodík 498 mg
170% Bílkoviny 96 g

Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Maso přikryjeme fólií a necháme asi 3 hodiny odležet.

2

Kotlety grilujeme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného obracení. Na kraj grilu položíme očištěné feferonky.

3

Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme spolu s kotletami a feferonkami na talíře. Pokrm posypeme čerstvým oreganem.

Poznámka

Podáváme s chlebovými plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept