Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2385
Kategorie: Záviny

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 kg Jablka
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Skořice mletá
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 419kJ
14% Sacharidy 49 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 96 mg
10% Bílkoviny 5 g

Tažený štrúdl postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku se žloutky a solí. Do vařící vody dáme olej, ocet a mouku, spaříme. Spojíme se žloutkovou směsí a vypracujeme těsto, nejprve pomocí nože, pak důkladně rukou až se tvoří vzduchové bubliny. Z těsta vytvoříme bochánek a necháme ho pod nahřátou miskou odpočívat.

2

Těsto rozdělíme na 4 díly a na utěrce posypané moukou začneme 1 díl vytahovat. Vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, skořicí a plátky loupaných jablek, znovu posypeme strouhankou a znovu pokapeme olejem. Pomocí utěrky svineme těsto tak, že neposypaná část těsta končí zavinutí.

3

Přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v prudké troubě, potíráme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept