Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 23850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
1 špetka | Nové koření mleté |
30 ml | Olej rostlinný |
600 g | Platýz - filety |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr krémový |
20 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 90,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Olej rostlinný, Platýz - filety, Rajčata, Sůl, Sýr krémový, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy. |
2 | Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu. |
3 | Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut. |
4 | Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření. |
5 | Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu. |