Pstruh s raky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
693 mg
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V oválném hrnci uvedeme do varu 1 1/2 l vody, přidáme bílé víno a svazeček kopru. V dalším hrnci uvedeme do varu 3 l vody. Vykucháme a promyjeme pstruhy, vodu s vínem v oválném hrnci osolíme a pstruhy v této tekutině 7-8 minut povaříme. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.
  • 2
    Připravíme si omáčku. Vhodíme raky a mátu do hrnce s vařící vodou tak, aby byly obě ingredience celé ponořené. Děrovanou lžící raky po 10 minutách vytáhneme a necháme vychladnout. Jemně scedíme 3 dl tekutiny z jejich vaření a uschováme ji. Raky vyloupeme, odstraníme z nich černé střívko, krunýře uschováme, maso z ocásků a z klepet dáme rovněž stranou.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme na něj krunýře a jakmile se z másla začne kouřit, přisypeme mouku, přilijeme uschovanou tekutinu z vaření raků a uvedeme ji do varu. Vše procedíme jemným sítem do hrnce, přilijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, pepř a račí maso. Na servírovací mísu rozložíme pstruhy, přelijeme je omáčkou s račím masem a hotový pokrm podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.