Video recept

Ostré hovězí maso

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 23877

Ingredience

1 kávová lžička Badyán
0,5 kávová lžička Chilli omáčka
5 ks Cibulka jarní
350 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
2 kávová lžička Solamyl
150 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 679kJ
1% Sacharidy 4 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 55 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ostré hovězí maso postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme prolisovaný česnek, mletý badyán a lžíci tmavé sójové omáčky.

2

Směsí přelijeme nudličky omytého masa a obrátíme je. Mísu přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladničce.

3

Ve woku na rozehřátém oleji opékáme podélně rozkrojené jarní cibulky 1-2 minuty. Opečené vyjmeme na papírovou utěrku.

4

Do woku vložíme maso i s marinádou a opékáme asi 4 minuty. Přidáme opečené cibulky, zbylou sójovou omáčku, sherry, chilli omáčku a 2/3 vody.

5

Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a vmícháme do směsi ve woku. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

6

Pokrm upravíme na talíře a můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z hovězí roštěné. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept