Mořský jazyk vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk vařený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23900 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
5 g | Jíška instantní |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
600 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 526,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský jazyk vařený postup přípravy receptu:
1 | Vybereme menší rybu o váze kolem 400 g. Očistíme, zbavíme ji černé kůže a rozčtvrtíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. K cibuli přisypeme rajčata, posekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme vínem, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Rybu vyjmeme a upravíme na vyhřáté talíře. Do šťávy v hrnci vmícháme lžíci másla a jíšku, povaříme 2 minuty a omáčkou přelijeme porce ryb na talířích. Podáváme s dušenou rýží. |