Jednoduchý recept

Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 23907

Ingredience

600 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Citrony
900 g Mořský jazyk
50 ml Olej olivový
50 ml Omáčka rybí
300 ml Omáčka tatarská
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 776kJ
15% Sacharidy 53 g
44% Tuky 33 g
79% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 37 g

Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou.

2

Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept