Jednoduchý recept

Sušená treska po salernsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23911

Ingredience

4 ks Ančovička - filety
5 ks Bazalka
2 ks Cibule
60 g Kapary
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
300 g Rajčata
80 g Strouhanka
5 g Sůl
100 g Tapenáda se zelenými olivami
700 g Treska sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
11% Sacharidy 39 g
44% Tuky 33 g
56% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Sušená treska po salernsku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. Očistíme a roztrháme na kousky lístky bazalky. Ančovičky omyjeme a pokrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme kapary a pokrájíme. Oloupeme cibule, nasekáme a smažíme 4 minuty v pánvi na polovině oleje. Přidáme kapary, vypeckované olivy a po několika minutách spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podusíme rajčata 10 minut na mírném plameni.

2

Omyjeme sušenou nasolenou tresku, osušíme, nakrájíme na kusy a obalíme v mouce. Na zbývajícím oleji osmažíme kusy tresky po obou stranách, stáhneme plamen a 10 minut dusíme. Obsah pánve přemístíme do pekáče.

3

Zalijeme kusy tresky rajčatovou omáčkou a vše posypeme nasekanou petrželkou, roztrhanými lístky bazalky a strouhankou. Opepříme a dáme na 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Hotový horký pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept