Sušená treska po salernsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušená treska po salernsku
Sušená treska po salernsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
5 ks | Bazalka |
2 ks | Cibule |
60 g | Kapary |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
100 g | Tapenáda se zelenými olivami |
700 g | Treska sušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Cibule, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tapenáda se zelenými olivami, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sušená treska po salernsku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. Očistíme a roztrháme na kousky lístky bazalky. Ančovičky omyjeme a pokrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme kapary a pokrájíme. Oloupeme cibule, nasekáme a smažíme 4 minuty v pánvi na polovině oleje. Přidáme kapary, vypeckované olivy a po několika minutách spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podusíme rajčata 10 minut na mírném plameni. |
2 | Omyjeme sušenou nasolenou tresku, osušíme, nakrájíme na kusy a obalíme v mouce. Na zbývajícím oleji osmažíme kusy tresky po obou stranách, stáhneme plamen a 10 minut dusíme. Obsah pánve přemístíme do pekáče. |
3 | Zalijeme kusy tresky rajčatovou omáčkou a vše posypeme nasekanou petrželkou, roztrhanými lístky bazalky a strouhankou. Opepříme a dáme na 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Hotový horký pokrm podáváme. |