Sušená treska po salernsku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. Očistíme a roztrháme na kousky lístky bazalky. Ančovičky omyjeme a pokrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme kapary a pokrájíme. Oloupeme cibule, nasekáme a smažíme 4 minuty v pánvi na polovině oleje. Přidáme kapary, vypeckované olivy a po několika minutách spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podusíme rajčata 10 minut na mírném plameni.
  • 2
    Omyjeme sušenou nasolenou tresku, osušíme, nakrájíme na kusy a obalíme v mouce. Na zbývajícím oleji osmažíme kusy tresky po obou stranách, stáhneme plamen a 10 minut dusíme. Obsah pánve přemístíme do pekáče.
  • 3
    Zalijeme kusy tresky rajčatovou omáčkou a vše posypeme nasekanou petrželkou, roztrhanými lístky bazalky a strouhankou. Opepříme a dáme na 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.