Mořský jazyk Mornay
42 min.

Ingredience
- 1000gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůBešamel
- 60gramůSýr Parmezán
- 60gramůSýr Gruyére
- 900gramůBrambory pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
35 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.
- 2Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.
- 3Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.
- 4Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.
- 5Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.