Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23934

Ingredience

250 ml Bešamel
900 g Brambory pečené
1000 g Mořský jazyk
80 g Máslo čerstvé
60 g Sýr Gruyére
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,032 kcal
Kilojoule 4 320kJ
31% Sacharidy 110 g
47% Tuky 35 g
48% Sodík 958 mg
123% Bílkoviny 69 g

Mořský jazyk Mornay postup přípravy receptu:

1

Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.

2

Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.

3

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.

4

Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.

5

Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept