Pečený losos se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos se zázvorem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23945 |
Ingredience
90 ml | Asijská omáčka |
2 stroužek | Česnek |
685 g | Losos - filety |
20 g | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 hrst | Sezam - semena |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 118,7mg |
Draslík | 837,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Losos - filety, Med včelí, Olej sezamový, Sezam - semena, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Asijská omáčka, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený losos se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Zázvor s česnekem oloupeme, nastrouháme a dáme do misky. |
2 | Přidáme Asijskou omáčku, sezamový olej s medem a všechny přísady dobře promícháme, dokud se nespojí. Rybu necháme v marinádě naloženou 30 - 45 minut. |
3 | Předehřejeme troubu na 170°C. Olivovým olejem vymažeme zapékací mísu a položíme do ní rybu kůží dolů. Zbylou marinádu si dáme stranou. Bez otáčení pečeme 7 - 10 minut. Pravidelně potíráme zbylou marinádou. Jestli je ryba hotová, ověříme pomocí vidličky - maso by se mělo dát snadno oddělit. |
4 | Hotovou rybu dáme na talíře a posypeme ji nasucho opraženými sezamovými semínky. |