Jednoduchý recept

Mořský jazyk Richelieu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 23954

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
80 g Lanýž
150 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Mořský jazyk
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
5% Sacharidy 20 g
36% Tuky 27 g
26% Sodík 525 mg
66% Bílkoviny 37 g

Mořský jazyk Richelieu postup přípravy receptu:

1

Z ryby použijeme filety, které osolíme, opepříme, nakrájíme na porce, namočíme v mléce a obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a porce ryby usmažíme z obou stran dozlatova. Rybu rozdělíme na talíře.

3

Ke zbylému máslu na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme lanýže pokrájené na plátky. Minutu orestujeme a podlijeme hustým masovým vývarem.

4

Vzniklou omáčkou přelijeme rybu na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept