Recept

Pstruh v bramborové košilce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23955

Ingredience

200 g Brambory
200 g Garnát obecný
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
600 g Pstruh
100 g Pórek
10 g Rozmarýn čerstvý
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná
40 ml Víno Marsala
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 172kJ
4% Sacharidy 14 g
36% Tuky 27 g
44% Sodík 889 mg
85% Bílkoviny 48 g

Pstruh v bramborové košilce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme petrželku, tymián a rozmarýn a jemně nasekáme. Pórek pokrájíme na kolečka.

2

Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme je 1 minutu v osolené vroucí vodě, scedíme je a utěrkou osušíme.

3

Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a rozmixujeme dohladka se smetanou a špetkou soli a pepře. Opláchneme plátky pstruha a přes fólii je jemně naklepeme. Osolíme a opepříme, dáme na ně trochu rozmixované směsi, rozetřeme ji do stejnoměrné vrstvy a posypeme je trochou směsi nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu a navrch poklademe předvařená kolečka brambor a přelijeme je 3 lžícemi oleje.

4

Zbývajícím olejem vymažeme pekáč, vysypeme ho kolečky pórku a na ně rozmístíme připravené plátky pstruha. Zalijeme je bílým vínem a dáme pekáč na 10 minut nebo dokud nebudou kolečka brambor mírně dozlatova do trouby předehřáté na 200 °C.

5

Vytáhneme pekáč z trouby, rybí plátky opatrně vyjmeme a přikryté je uchováme teplé.

6

Obsah pekáče propasírujeme přes síto do pánvičky, přilijeme marsalu, dáme po špetce soli a pepře a část omáčky vyvaříme.

7

Pstruhy podáváme s horkou omáčkou posypané zbývající směsí nasekané petrželky, rozmarýnu a tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept