Jednoduchý recept

Mořský jazyk se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23957

Ingredience

30 g Cibule
15 ml Citronová šťáva
30 g Karotka
600 g Mořský jazyk
70 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 143kJ
1% Sacharidy 2 g
22% Tuky 16 g
16% Sodík 324 mg
51% Bílkoviny 29 g

Mořský jazyk se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, bílou kůži zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.

2

Do menšího hrnce vložíme karotku pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce másla a hrnec zakryjeme. Přivedeme k varu a zeleninu podusíme 7 minut.

3

Přilijeme vodu, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Vývar se trochu odpaří.

4

Porce ryby upravíme na talíře, do vývaru vmícháme lžíci másla a zakapeme citrónovou šťávou.

5

Vývar přilijeme na talíře k rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept